fredag 25 januari 2008

Så här vad det med det...

Mönster till barn strumpor...( barnet som jag gjorde strumporna är bara två månader eller så)
Stickasstickor (strumpstickor)nr3(det är även det som för mig är standar stickor)
Det kan vara bra att ha en nål nära till hands.


  1. Sticka Resåren på 28 maskor(7 på varige sticka) sticka tio varv eller välj själv hur lång resåren ska vara(två räta två aviga).

  2. Gör ett varv med bara rätt stickning minska på första och fjärde stickan så att du får 6 msk på dom två stickorna.

  3. nu ska det stickas förarbete till hälen. detta görs på stick ett och fyra(dom du har minskat antalet msk på) men sticka först avigt på fjärde sticka(det blir om man vänder arbetet och stickar tillbaka) sticka fram och tillbaka 6 gånger stoppa innan du gör ett rätt varv.

  4. sticka 7 msk och sedan en öph en msk vänd. ta en msk en avig två i hopp och en avig vänd. ta en msk två rätta en öph en rätt vänd... gör nu likadant till msk tar slut bara det att du lägge till en msk varje gång. sticka till slutet på första stickan.

  5. nu ska det tas upp 7 mskvarje sida.

  6. sticka ett vanligt varv.

  7. sedan ska det minskas en msk på slutet av första och början av sista stickan detta görs tills det är 6 msk på båda stickorna.

  8. efter 8 varv ska det minskas med två msk på slutet av andra och början av tredje. gör detta med att ta två i hopp på andra stickan och på tredje stickan en bak vänd öph.

  9. gör tre varv till och minska sedan men att på första och tredje stickan göra en rätt öph en rätt öph, och på andra och fjärde göra en rätt två ihop en rätt två ihop.(detta är början på tårna)

  10. gör ett vanligt varv.

  11. gör nu samma sak men anpassa efter antalet msk som är kvar.

  12. när det är två mskvarje sticka kvar då tar man en nål klipper av tråden trär den igenom alla msk.

  13. Fäst alla trådar
    Nu är det klart!!!

Du kan ju alltid anpassa detta mönster efter behag man ett tips är ju att göra ett prov med detta mönstret och sedan se vad som ska ändras...


Inga kommentarer: